Manuka med - UMF 15+ (250 g)
UMF je kratica za Unique Manuka Factor.
UMF je zaštićeni znak UMF Honey Association-a i mogu ga koristiti samo oni proizvođači manuka meda koji zadovoljavaju najviše i najstrože kriterije kvalitete i izvrsnosti, te se njihov med podvrgava znanstvenim istraživanjima i mjerenjima.
Vrlo važna činjenica je da nije svaki Manuka med identičan niti laboratorijski istražen.
Samo onaj manuka med koji ima oznaku UMF jamči kvalitetu, originalnost i što je najvažnije, garantira minimalan udio MGO-a, jedne od djelatnih tvari zaslužnih za njegovu neperoksidnu aktivnost.
UMF 15+ Manuka med koristi se kao dio apiterapije, prirodne medicine koja je stara tisućama godina.
UMF 15+ Manuka med mnogi smatraju superhranom! Koristi se kao dio apiterapije, prirodne medicine koja je stara tisućama godina a uključuje uporabu pčelinjih proizvoda u svrhu poboljšanja zdravlja općenito. Manuka med domoroci Maori oduvijek koriste za zdravstvene probleme. Istraživanje provedeno na 17.000 ljudi pokazalo je djelotvornost u liječenju kroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, rinitisa i sinusitisa. Izvrstan je za podizanje i poticanje imuniteta.
- upale grla, uha, sinusa;
 - prehlade;
 - rane i ulkusi na koži;
 - opekline;
 - bolovi i upalni procesi u želucu;
 - refluks;
 - afte u ustima;
 - probavni i drugi gastrointestinalni poremećaji;
 - kronični bronhitis;
 - bronhijalna astma;
 - rinitis;
 - sinusitis;
 - podizanje i održavanje imuniteta;
 - atopijski i ostale vrste dermatitisa;
 - psorijaza;
 
* Osobama alergičnim na pčelinje proizvode ne preporuča se korištenje meda;
* Dojenčad mlađa od 12 mjesece ne smiju uzimati bilo kakvu vrstu meda;
1-3 čajne žlice dnevno, ovisno o potrebi, a ukoliko se koristi na koži postupak je sljedeći: zahvaćeno mjesto očistiti, nanijeti tanki sloj UMF Manuka meda i previti sterilnom gazom. Postupak ponavljati svakih 24h.
UMF 15+ Manuka med može se koristiti kao dodatak uz medicinsku, i od strane liječnika propisanu terapiju, pri liječenju raznih vrsta bakterija koje obično inficiraju rane.
